Gunstige aankomst-en vertrektijden
Op de aankomstdag kun je om 15:00 uur inchecken in de vakantiewoning. Je bent wel al eerder welkom op de quinta. We hebben een speciale plek waar je de bagage kwijt kunt en een toiletruinte waar je je even kunt opfrissen en omkleden. Bij de gezellige honestybar geniet je van een koel drankje of een ijsje en je kunt ook al gebruikmaken van het zwembad. Ook de laatste dag is geen verloren vakantiedag. We vragen je om het vakantieverblijf om 10 uur te verlaten. Als je nog niet gelijk hoeft te vertrekken, kun je de bagage bij ons stallen. Dan kun je bijvoorbeeld nog even naar het strand of vertoeven op de quinta rond het zwembad. In ons toilet- c.q. doucheruimte kun je voor vertrek naar de luchthaven nog douchen en omkleden.

Gratis boodschappenservice
Als je s ´avonds aankomt hoef je geen lege koelkast aan te treffen. Wij zetten sowieso een  welkomstwijntje voor je klaar en als je daar gebruik van wil maken, hebben wij een gratis boodschappenservice. Dan is je koelkast al gevuld met boodschappen voor de eerste avond en het eerste ontbijt. Ideaal als je moe bent van de reis en als het bij aankomst al donker is, hoef je niet nog op zoek naar een supermarkt. Zo begint je vakantie gelijk zorgeloos en ontspannen.

Autohuur
Wanneer je op Quinta Corcunda vakantie viert, is het huren van een auto onmisbaar. Het openbaar vervoer is in de Algarve gewoon niet goed geregeld en rijdt zeker niet frequent. Wij kunnen je adviseren over de huur van auto. Ook als je tijdens je verblijf over een scooter of een (elektrische) fiets wil beschikken, kun je bij ons terecht voor betrouwbare adressen.

Kindvriendelijke quinta
Portugezen zijn gek op kinderen en ook bij ons hebben ze een streepje voor. Onze quinta is een heerlijke plek voor kinderen en bovendien veilig. Ze hebben alle ruimte om lekker te spelen op het terrein met andere kinderen, er is weinig verkeer en het zwembad is omheind met een afsluitbaar hekje. Ook de kleintjes zullen zich snel thuis voelen bij ons. De liefhebbers spelen een potje sjoelen, er is een petanquebaan en in de binnenruimte staat een pooltafel. Verder liggen er in de Algarve leuke waterparken zoals Slide & Splash of Aqualand.

Wil je samen met familie, meerdere gezinnen of vrienden op vakantie komen? Elk stel of gezin kan op onze quinta een eigen accommodatie kiezen en ook met elkaar genieten op het grote buitenterras bij het zwembad.

Leuke activiteiten
In de zomer gaan we vaak barbecueën met de gasten op het overkapte terras aan de lange eettafel. Iedereen neemt dan wat eten en drinken mee naar eigen inzicht, smaak en budget. De gezellige avonden zijn inmiddels heel populair onder terugkerende gasten.

Houd je van wandelen? Maak dan een rondje om de berg Ondas, die direct vanaf de quinta start. Een mooie route van ongeveer 30 minuten. Of vraag ons naar tips voor mooie andere tochten in de omgeving.

Massages
Bij vakantie hoort ontspanning! En daarom kun je jezelf een massage cadeau doen tijdens je verblijf op onze quinta. Dennis is een ervaren, Nederlandse masseur die al sinds 2019 op Quinta Corcunda de massages verzorgd. De massages geeft hij met olie waardoor je diep ontspant en je daarna weer als herboren voelt. Tijdens de massage lig je comfortabel op een professionele massagetafel in je eigen huisje. Of in de zomer lekker buiten op het terras of onder de olijfboom in de schaduw. Dennis is in de  zomermaanden een (of twee) vaste dagen op de quinta en je kunt je bij aankomst inschrijven. In de overige seizoenen zijn de massages op afspraak. Voor slechts € 35,- per uur krijg je een heerlijke massage.

Nederlandse huisarts
Vlak bij de quinta woont een Nederlandse huisarts. Mocht er onverhoopt iets zijn, dan kun je in je eigen taal uitleggen wat er aan de hand is.

Huishoudelijke weetjes
De quinta beschikt over een wasmachine. Voor € 5,= per trommel kun je zelf een was draaien. Dit is inclusief stroom & water en wasmiddel. Wil je in de winter gebruikmaken van de wasdroger, dan betaal je € 7,50 in totaal. Zeker heel handig als je wat langer op vakantie bent. Gebruik je graag een föhn? Geef ons dan even een seintje, dan kun je een van onze reisföhns gebruiken vanwege de stroomcapaciteit. Wil je graag strandlakens van ons gebruiken? We vragen daar een vergoeding van € 5,- voor per verblijf.