Quinta Corcunda ligt in het oosten van de Algarve, op slechts 20 kilometer van de luchthaven van Faro en in de buurt van belangrijke toegangswegen. Een ideale omgeving om leuke uitstapjes te maken! Als je het leuk vindt, geven we bij aankomst graag een meet & greet over leuke culturele uitstapjes, de mooiste stranden en heerlijke en betaalbare restaurantjes.

Stadjes bezoeken
In de directe omgeving van de quinta liggen meerdere leuke dorpjes en stadjes. Tavira, ook wel het Venetië van de Algarve genoemd, is een bezoek meer dan waard. Of de oude binnenstad van Faro, Olhão met haar beroemde overdekte markt en het pittoreske vissersplaatsje Fuseta. Het zijn allemaal plaatsen die je niet mag missen tijdens je vakantie. Richting Spanje is het leuk om Alcoutim te bezoeken, het kasteel van Castro Marim of het Spaanse stadje Ayamonte direct over de grens.

Natuurgebied en eilanden met stranden
De Ria Formosa is het op 3 na grootste aaneengesloten natuurgebied op het Europese vasteland. Het beslaat met haar lagunes en eilanden bijna de gehele Oost-Algarve. Het is heerlijk om hier rond te varen en de eilanden voor de kust te bezoeken. Vooral Culatra springt er uit. Ook herbergt dit prachtige natuurgebied de grootste kolonie beschermde zeepaardjes van Europa. Vanaf onze quinta sta je binnen 15 minuten aan de levendige boulevard van Olhão waar de boten en ferry’s met grote regelmaat naar de eilanden vertrekken.

Markten en evenementen
Het gehele jaar door op de zondagen zijn er in de buurt leuke markten, brocantes of  zigeunermarkt. Er is werkelijk van alles te koop, ook verse groenten en fruit. Ben je in de zomer bij ons op vakantie, breng dan een bezoek aan het middeleeuwse festival van Castro Marim of Silves. Een bijzondere belevenis!

West-Algarve
Vanaf de quinta ben je ook in no-time in de West-Algarve, ook wel de rots-Algarve genoemd. Prachtige stranden, baaitjes wachten op je. Ook in dat deel van de Algarve, liggen mooie plaatsen zoals Silves, Caldas de Monchique, Alvor, Praia de Marinha, Carvoeiro, Lagos en Sagres. Cabo de São Vincente is ook een bijzondere belevenis. Het is het meest zuid-westelijke punt van het vasteland van Europa met prachtige kliffen en rotspartijen. De West-Algarve is doorgaans veel toeristischer dan de Oost-Algarve. De Oost-Algarve is in die zin rustiger en authentieker.