In de directe omgeving van de Quinta liggen leuke dorpjes en stadjes. Tavira, ook wel het Venetië van de Algarve genoemd is meer dan een bezoek waard. Maar ook de oude binnenstad van Faro, Olhao met haar beroemde overdekte markt en het pittoreske vissersplaatsje Fuseta. Richting Spanje is het leuk om Alcoutim te bezoeken, Castro Marim of Ayamonte direct over de grens.

De Ria Formosa is het op 3 na grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa. Het beslaat met haar lagunes en eilanden bijna de gehele Oost-Algarve. Het is heerlijk om hier rond te varen en de eilanden voor de kust te bezoeken. Vooral Culatra springt er uit. Ook herbergt dit prachtige natuurgebied de grootste kolonie beschermde zeepaardjes van Europa.

Het gehele jaar door op de zondagen zijn er her en der verspreid leuke markten, een brocante of een zigeunermarkt. En in de zomer is het bijna een must om het middeleeuwse festival van Castro Marim of Silves te bezoeken.

Vanaf de Quinta bent u ook in no-time in de West-Algarve, de rots-Algarve genoemd. U kunt er prachtige stranden bezoeken maar ook leuke dorpjes en stadjes als Silves, Caldas de Monchique, Alvor, Praia de Marinha, Carvoeiro, Lagos en Sagres. Cabo de Sao Vincente is ook een bijzondere belevenis. Het is het meest Zuid-Westelijk punt van het vasteland van Europa met prachtige kliffen en rotspartijen. De West-Algarve is doorgaans veel toeristischer dan de Oost-Algarve. De Oost-Algarve is in die zin rustiger en authentieker.

Als u dat op prijs stelt geven we u graag een meet & greet over leuke culturele uitstapjes, de mooiste stranden en heerlijke en betaalbare restaurantjes.