Quinta Corcunda, een ´Alojamento Local´, is onze Portugese vakantieboerderij. Hier proeft u nog het echte Portugese landleven en het ligt toch zo dichtbij prachtige stranden en leuke dorpjes en stadjes. Op de Quinta heeft u de keuze tussen een zestal bijzondere en geheel unieke gastenverblijven. Elke accommodatie is met behoud van zoveel mogelijk authentieke details gerestaureerd en met smaak ingericht. Quinta Corcunda is ook geschikt om met familie of vrienden vakantie te vieren. Elk een eigen sfeervolle accommodatie, maar ook voldoende mogelijkheid om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk dingen te ondernemen.

De quinta ligt op een landgoed van 3 hectare en overal kunt u vrij rondstruinen op het land. De begroeiing bestaat onder meer uit vijgenbomen, johannesbroodbomen en olijfbomen. Vanaf de quinta wandelt u zo de natuur in. Vlakbij het huis staat een pomp waar de boeren water halen en menig buurtgenoot nog de was doet.
De afstand tot vliegveld Faro is ongeveer 20 km, en op slechts 5 minuten rijden vindt u de dorpen Moncarapacho en St. Catarina. In Moncarapacho kunt u terecht voor bankzaken, de dagelijkse boodschappen, er is een postkantoor, een wasserette en u kunt er heerlijk uit eten. Wat voor Nederlandse begrippen overigens spotgoedkoop is. In de directe omgeving ligt het natuurgebied ´de Ria Formosa´, zijn er prachtige stranden en mooie stadjes en dorpjes als Tavira, Olhao, Faro en Fuseta. Sevilla ligt op slechts anderhalf uur rijden.

Op de quinta is ruimte voor de nodige vertier. Er is een ruim zwembad, er zijn ligbedden, een groot terras waar de gasten elkaar kunnen ontmoeten, , een biljart, een jeux de boule baan, gratis beveiligde WIFI, allerlei spelletjes en een hele bibliotheek aan boeken. En in de zomer gaan we vaak barbecuen met de gasten. En heeft u geen zin om zelf te koken? Twee keer per week kunt u heerlijke maaltijden bestellen die op de quinta worden afgeleverd via www.azulathome.nl

Op een boerderij horen dieren. Daarom hebben we wat kippen, onze lieve trouwe knuffelhond Lucky-boy en onze enthousiaste boxerTess. De doggies lopen in principe niet los op het land maar vertoeven in onze eigen afgesloten binnentuin. Ze vinden het wel heel erg leuk als u hen begroet.

Een auto huren, of indien gewenst fietsen, een e-bike´s of een scooter, is noodzakelijk. Het openbaar vervoer is in Portugal gewoon niet goed geregeld en rijdt zeker niet frequent. Wij kunnen u desgewenst adviseren over de huur van auto, scooter of (e)bikes. Ook verhuurt een bekende van ons quad´s. Heerlijk om tochten te maken in de nabije heuvels van Santa Catarina. Een ware belevenis.

Service

Als u s´avonds aankomt hoeft u geen lege koelkast aan te treffen. Wij zetten sowieso een welkomstwijntje voor u klaar en als u daar gebruik van wilt maken hebben wij een gratis boodschappenservice zodat uw koelkast gevuld is met boodschappen voor de eerste avond en het eerste ontbijt. U mailt vooraf uw boodschappenlijstje en wij bewaren gewoon het bonnetje.

Vlakbij de quinta woont een Nederlandse huisarts. Mocht er onverhoopt iets zijn, dan kunt u in uw eigen taal uitleggen wat er aan de hand is.

De quinta beschikt ook over een wasmachine voor de gasten. Tegen een vergoeding kunt u een was draaien. Zeker heel handig ook als u wat langer op vakantie bent.

 

Speciale in- en uitcheckservice

Op de aankomstdag kunt u om 14:00 uur inchecken in uw vakantiewoning. U bent wel al eerder welkom op de quinta als u dat prefereert. We hebben een speciale plek waar u de bagage kwijt kunt en een toilet- c.q. doucheruimte waar u zich zelf kunt omkleden om alvast lekker bij het zwembad te gaan liggen. Ook is er een honestybar met koele drankjes en ijsjes.

De laatste dag is ook geen verloren vakantiedag voor u. Ook dan geldt dat u uw bagage bij ons kunt stallen . Zo kunt u bijvoorbeeld nog even lekker naar het strand of vertoeven op de quinta rond het zwembad. In ons toilet- c.q. doucheruimte kunt u zich voor de reis nog even lekker douchen om op te frissen.